Elkészítés: Az élesztőtt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejet, a cukrot. Felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a megmaradt tejet, olajat. A lisztett egy nagyobb tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a margarinos tejet, egy egész tojást, 1 kávéskanál cukrot, 2 kávéskanál sót. Bedagasztjuk. Langyos helyen hagyjuk megkelni (kb. fél óra). A megkelt tésztát kinyújtjuk, meghajtogatjuk négyszer, a végén ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóva kiszaggatjuk. A tésztát megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre