Elkészítés: A darált húsba alaposan beledolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymát, a sót és a feketeborsot, felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztához kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény, de azért nyújtható tésztává tudjuk összeállítani.
1 óra pihentetés után több részletben lisztezett deszkán kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk és egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Mindegyik korong közepére kávéskanálnyi húst halmozunk, félbehajtjuk a tésztát, a széleket összedolgozzuk, és a félhold két sarkát összecsípjük-tapasztjuk.
Lobogó sós vízbe helyezzük a pogácsákat és - a túrógombóchoz hasonlóan - attól számítva, hogy feljöttek a víz tetejére, legalább további 5 percig főzzük őket. Mindig kóstoljuk meg, hogy megfőtt-e! A főzési idő változhat attól függően, hogy mekkorák a pilmenyik.
Frissen tálaljuk, ecettel, vajjal, tejföllel és feketeborssal fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre