A sütőt előmelegítjük 160 fokra (alsó-felső sütés!).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét verjük kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját. Beleforgatjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A piskótalapot kihűtjük, majd tortaállványra, vagy tálcára tesszük. A tortaforma gyűrűjére szükség lesz, ennek a segítségével tudjuk a krémet szépen a piskótára rétegezni.
A gesztenyemasszát keverőgép segítségével simára keverjük a rummal/aromával, beleforgatjuk az időközben kemény habbá vert tejszínhabot, és a 2 ek hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is. Az így kapott krémet egyenletesen eloszlatjuk a tortalap tetején, majd hűtőszekrénybe tesszük, míg megdermed.
Elkészítjük a tejszínhabos krémet. A porcukrot hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínhez, majd hozzáadjuk a 2 ek hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is. Ebből a krémből, 3-4 púpos evőkanállal félre teszünk, illetve csillagcsöves nyomózsákba töltjük a díszítéshez. A maradék habot a gesztenyés krém tetejére rétegezzük, majd habrózsákkal díszítjük. Ezután ismét a hűtőbe tesszük, hogy ez a réteg is megdermedjen.
Tálalás előtt, éles kés segítségével, eltávolítjuk a tortaforma gyűrűjét. A díszítéshez, a maradék gesztenyemasszából lehet a torta tetejére reszelni vagy bármilyen alakzatot formázni. Olvasztott étcsokoládéval is meg lehet locsolni.