Egy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Megborsozzuk és pár perc alatt megsütjük. Rákanalazzuk a pestót, jól átkeverjük, és kb. 1 percig együtt sütjük.
Egy tálra halmozzuk a megmosott és szárazra törölt salátaleveleket, rászórjuk a felkarikázott hagymát és a félbevágott paradicsomot.
Rászedjük a még meleg pestós csirkecsíkokat. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal vagy a serpenyőben visszamaradt fűszeres zsiradékkal. Ráfacsarjuk a citrom levét, és rászórjuk a friss bazsalikomleveleket. A tetejét megszórhatjuk reszelt parmezánnal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!