Felfuttatjuk az élesztőt cukros, meleg tejben (nem az egész tejet melegítjük fel hozzá!). Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet egy csipet sóval, és a maradék tejben elkevert tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és az olvasztott vajat. Ehhez öntjük a felfuttatott élesztőt is, és kézzel laza tésztát dagasztunk. Ha összeállt, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, beleforgatjuk, belegyúrjuk a kandírozott, aszalt gyümölcsöket (a kívánt méretűre vágva).
Kivajazunk egy cserépedényt, beletesszük a kész tésztát, majd még egy 20 percet, meleg helyen tovább kelesztjük.(Ehhez a mennyiségű tésztához egy kb. 1,4l űrtartalmú cserépedényt kb. 16 cm átmérőjű, 15 cm magas használunk.)
Ezután éles késsel a tészta tetejét kereszt formában bevágjuk, és a mélyedésekbe kevés vajat teszünk, majd egy kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét, és megszórjuk mandulaforgáccsal (ez akár el is hagyható). Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.