Elkészítés: 10-12 db sós palacsintát sütök ki, lehetőleg tejjel, mert akkor lágyabb lesz a tészta, és nem túl vastagokat, nem is túl nagyokat, mert akkor könnyebb csavarni, tekerni töltéskor.
A töltelékhez a zöldségeket megpucolom, mindegyiket lereszelem egy tálba. Meghintem a sóval, és fűszerezem ízlés szerint.
Kevés olajon egy serpenyőbe teszem a keveréket, és közepes lángon megpárolom, amíg a levének nagy részét elveszti. Ezután ráütök 3 tojást (a képen csak 2 látszik, később tettem bele még egyet), és addig kevergetem, amíg a tojás meg nem sül. Ezután lehúzom a tűzről és langyosra lehűtöm.
A palacsintákat megtöltöm a zöldséges keverékkel, és vagy tekercset, vagy batyut formálok belőle. A tekercseket hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom, és bő olajban pár perc alatt kisütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre