Elkészítés: Villával megszurkáljuk a padlizsánt, és forró sütőben addig sütjük, míg megreped a héja és a húsa puha, időközben 3-4-szer megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön.
Közben kis olívaolajon megdinszteljük az aprított fokhagymát és a gombát, elforraljuk a levét. Hozzáadjuk a paradicsomot, petrezselymet, a szerecsendiót, a citromlét, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
Kikanalazzuk a sült padlizsán húsát, egy szűrőben gyengéden kinyomjuk a felesleges levet, majd a gombával együtt összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a zsemlemorzsat.
1-2 órát pihentetjük hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, majd pirítóssal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre