Elkészítes: Megmelegítjük a zsiradékot, és a megsózott, borsozott szeleteket hirtelen megsütjük mindkét oldalán. Meleg tányéron felretesszük. A megmaradt zsiradékon a hagymát és a szalonnát megpirítjuk, de a hagyma ne pirosodjon meg, majd visszarakjuk a combokat, és együtt dinszteljük. Mikor zsírjára sültm, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, az összevagdosott fokhagymát, az áfonyát, a szegfűszeget, a szerecsendiót, a szemesborsot, a kakukkfüvet és rászórunk egy kevés pirospaprikát. Az egészet felöntjuk a vörösborral. A megpuhult hússzeleteket tűzálló tálra szedjük. A mártáshoz hozzákeverjük a tejfölt, rottyantunk rajta egyet, és a hússzeletekre öntjük. Így tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre