hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós rácsos almás pite

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • citromlé
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg darált dió
  • őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • 10 dkg házi baracklekvár
  • A tészta kenéséhez:
  • fél felvert tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük.

A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, 23×38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát beleterítjük. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük a létől kifacsart almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát. Megkenjük a fél felvert tojással.

200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Sütés közben alufóliával letakarjuk, hogy a teteje meg ne égjen. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss