Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkönnyű almás-diós bögrés muffin

MME MME
35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral.
  3. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat, a darált diót, egy csipet sót, a vaníliás cukrot és a reszelt almát, összekeverjük.
  4. A nedves keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és alaposan eldolgozzuk. Ha szükséges, egy kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát.
  5. Egy muffinsütő formát kibélelünk papírkosarakkal, és elosztjuk bennük a tésztát.
  6. A muffinokat előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Nézd meg videón, hogyan készül a habkönnyű almás-diós bögrés muffin!

Ezek is érdekelhetnek