hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olívás pontyfilésaláta naranccsal és paradicsommal

45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát, a babérlevelet, a borsot és a citromot lábasba tesszük 5 dl vízzel. Felforraljuk, majd 5 percig főzzük. A megtisztított halfilét 8 csíkra vágjuk. Az alapléhez adjuk, és 8 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és a halat hagyjuk a főzőlében kihűlni. 
  2. A narancsok lereszelt héját összekeverjük kevés sóval, borssal, az olívaolajjal és az ecettel. A gyümölcsök húsát kifilézzük. A paradicsomot cikkekre vágjuk, majd a narancshéjas keverékbe forgatjuk a narancsfilékkel együtt.Végül rálocsoljuk a filézéskor visszamaradt narancslevet is. A langyos halról eltávolítjuk a bőrt, majd laza mozdulatokkal a húst is a többihez forgatjuk. Néhány levél friss salátával, szobahőmérsékleten tálaljuk.
A bőrt a még meleg halról könnyebben lehúzhatjuk. A salátát más halból is készíthetjük, de csak frissből, nem fagyasztottból.

Ezek is érdekelhetnek