Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az étkezési alma ára is beszakadhat

default user icon
MME
Nemcsak az ipari, de az étkezési alma ára is beszakadhat. Nincsenek könnyű helyzetben a termelők, de ezt a vásárlók is érzik a közértben.

Nemcsak az ipari, de az étkezési alma ára is "beszakadni látszik" - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke az M1-nek.

Az elnök szerint az étkezési alma kilónkénti ára az áruházban 400 forint körül van, míg a termelőnél 70 forintba kerül. Hozzátette, hogy az étkezési alma 130 forintba került, és innen csökkent 70 forintra. Ez azt jelenti, hogy az ipari alma árának csökkenése magával húzza az étkezési alma árát is.

 

Elmondta azt is, tárgyalásokat folytattak a legnagyobb felvásárlóval, aki végül két forinttal emelte volna meg az ipari alma jelenleg 13 forintos kilogrammonkénti átvételi árát, es ez elfogadhatatlan.

Jakab István a Kossuth Rádióban azt is elmondta, a megoldást az jelenthetné, ha a gazdák rendelkezésére állna egy saját tulajdonú gyümölcsfeldolgozó üzem, így befolyásolhatnák az árakat. Hozzátette, hogy ennek előkészítését már megkezdték.

VISZLÁT "ALL INCLUSIVE" - BETILTHATJÁK A NYARALÓK KEDVENCÉT >>> 

MÉZES-MÁZAS - ILYEN LETT DEBRECEN TORTÁJA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek