Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laktató, tartalmas hó végi fogás a debreceni rizses hús: ha így készíted, több napra is elég lesz

Egyszerű és gyors receptekből nem lehet elég sokat összegyűjteni, főleg azokból, melyekből könnyen nagy adagot tudunk készíteni. Ilyen ez a debreceni rizses hús is, ami brutál laktató és több napra is finom ebéd lesz.

Mindenkinek megvan a saját, jól bevált rizses hús receptje. Egyesek sertésből, míg mások inkább szárnyasból készítik, van aki zöldséget is tesz bele, míg más a jó paprikás és pörköltszaftos verzióra esküszik. Könnyű belátni, hogy a rizses hús szinte bárhogy elkészíthető, és egyszerűen lehet belőle laktató, tartalmas és több napra is elegendő ebéd.

A debreceni rizses hús sertéssel készül, de kerül bele egy kis debreceni kolbász is, hogy a húsimádók se panaszkodjanak. Tökéletes hó végi ebéd, ha már nincs ötleted, mit főzz a családnak és valami könnyen elkészíthető, gyors fogást keresel! Mutatjuk a Vidék íze magazin receptjét!

Így készül a debreceni rizses hús

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéslapocka
  • 3 db debreceni kolbászka
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 35 dkg rizs
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csapott ek. őrölt pirospaprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt babérlevél
  • 1 csipet szárított majoránna
  • 1 nagy pohár tejföl (kb. 4 dl)
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 1 ek. zsír
  • bors

Elkészítés:

  1. Kockákra vágjuk a húsos szalonnát, és egy nagy serpenyőben kipirítjuk az egy evőkanál zsíron. Ha már megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és zsemleszínűre dinszteljük. Rátesszük a felszeletelt fokhagymát, a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, és együtt öt percig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a keskeny csíkokra felvágott lapockát, és fehéredésig pirítjuk. Meghintjük az őrölt pirospaprikával, köménnyel, babérlevéllel, majoránnával, sózzuk és borsozzuk. Felöntjük az alaplével, öt percig főzzük. Rátesszük a félkarikákra felaprított debrecenit, és összeforraljuk.
  3. Átrakjuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a nyers rizst és a tejfölt, jól összekeverjük. Beleöntjük egy sütőbe is tehető serpenyőbe vagy egy tepsibe. A tetejére sütőpapírt terítünk, majd egy alufóliával lezárjuk. 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  4. Levesszük a tetejéről a fóliát és a papírt, és tovább sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Savanyúságot adunk mellé.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss