Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajban eltett sült paprika

65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a paprikákat alaposan megmossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és a sütőbe tesszük, 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő felénél megforgatjuk, akkor jó, ha a paprikák héja megfeketedik.
  2. Míg a paprika sül, elkészítjük a fűszeres olajat, a fokhagymát meghámozzuk, a nagyobb gerezdeket félbevágjuk. Egy forralóedénybe öntjük az olajat, és alacsony hőmérsékleten melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és az oregánót, ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, és akár ½ db citrom levével savanyúbbá is tehetjük. Ha az olaj gyöngyözni kezd, ezen a hőmérsékleten tartjuk. Nem sütjük a fokhagymát és a fűszereket, csak konfitáljuk, azaz zsírban főzzük nagyjából 10 percig. Az elkészült olajat félretesszük.
  3. Előkészítjük a megsült paprikákat. A tepsiből egy tálba rakjuk, és fóliával lefedjük. Legalább 5 percig pihentetjük, így könnyebben el tudjuk távolítani a paprika héját.
  4. Ha letelt az idő, vágódeszkára helyezzük a paprikát, majd kézzel eltávolítjuk a héját és a csumáját a magokkal együtt. Az előkészített füstös paprikahúst fertőtlenített üvegbe tesszük, rétegenként meglocsoljuk a fűszeres olajjal, úgy, hogy fokhagymagerezdeket is teszünk rá. Folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Paprikával zárjuk a sort, és a tálban összegyűlt paprikalét is hozzáadjuk. (Ezt ne öntsük ki semmi esetre sem, rengeteg ízt hordoz magában, egyfajta paprikaesszencia.) Végül felöntjük a maradék olajjal, hogy ellepje.
  5. Az elkészült paprikát lezárjuk, és fénytől védett helyen tároljuk. Hosszú hónapokig eláll.

Nézd meg videón, hogyan készül az olajban eltett sült paprika:

Megjegyzés

Az adott mennyiséget egy közepes üvegbe javasolt eltenni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss