A paprikákat megmossuk, megtöröljük (nem kell kicsumázni). A fokhagymát megtisztítjuk.
Grillen vagy a gázsütő vaslapján sütjük a paprikák minden oldalát, amíg a héjuk fekete lesz.
Közben elkészítjük a páclevet. Ehhez a vízben feloldjuk a sót, belekeverjük az ecetet és az olívaolajat, majd beletesszük a fokhagymát és a babérlevelet is.
A megsült paprikákat hideg víz alá tesszük és lehúzzuk a héjukat. Beletesszük valamennyit a páclébe, és legalább 1 órát áztatjuk.
Nagyobb mennyiségben télire is eltehetjük üvegbe, akkor ki kell dunsztolni, mint a befőtteket.Ha tisztán dolgozunk, tartósítószer nélkül is eláll. - Cinegemadar
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!