Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillen sült kápia paprika

59 szavazat
40 perc
egyszerű
olcsó
6 adag

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, megtöröljük (nem kell kicsumázni). A fokhagymát megtisztítjuk.
  2. Grillen vagy a gázsütő vaslapján sütjük a paprikák minden oldalát, amíg a héjuk fekete lesz.
  3. Közben elkészítjük a páclevet. Ehhez a vízben feloldjuk a sót, belekeverjük az ecetet és az olívaolajat, majd beletesszük a fokhagymát és a babérlevelet is.
  4. A megsült paprikákat hideg víz alá tesszük és lehúzzuk a héjukat. Beletesszük valamennyit a páclébe, és legalább 1 órát áztatjuk.
  5. Grillezett húsok mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyobb mennyiségben télire is eltehetjük üvegbe, akkor ki kell dunsztolni, mint a befőtteket.Ha tisztán dolgozunk, tartósítószer nélkül is eláll. - Cinegemadar

Ezek is érdekelhetnek

Friss