hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyúlgombóc és nyúlnyárs kínai kel salátával

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg nyúl apróhús
  • bors
  • édes szójaszósz
  • maréknyi szeletelt mandula
  • olaj
  • A salátához:
  • 1 papaya
  • 1 kínai kel zsenge része
  • 5 dkg vegyes saláta, salátamix
  • fél lime leve
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: Az apróhúst sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük, összeforgatjuk. A szebb darabokat nyársra húzzuk, az apróbbakat ledaráljuk. A darált húsból gombócokat formálunk, szeletelt mandulában megforgatjuk, és bő forró olajban megsütjük. A nyársakat is megsütjük a gombócok mellett az olajban.

A papayát félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, szeletekre vagy apró kockákra vágjuk. A kínai kel egy részét nagyobb darabokban hagyjuk, a többit finomra vágjuk. Összekeverjük a finomra vágott kelt a salátakeverékkel és a papayával, olívaolajat és a lime levét csepegtetjük rá, majd a nagyobb darabokban hagyott kínaikelbe halmozzuk. A gombócokkal és a nyársakkal kínáljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek