Elkészítés: A marhahúst ledarálom a füstölt szalonnával, a hagymával és a fokhagymával, hozzáadom a tojást, ízesítem a fűszerekkel, sóval, borssal, pici őrölt köménnyel, és jól összegyúrom. Miután összeállt, golyókat vagy kisebb rudakat formázok, és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban kisütöm, papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.
A camembert sajtot felszeletelem, mindkét felüket zsemlemorzsába forgatom, és száraz teflonserpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütöm (tálalás előtt, hogy minél frissebb legyen). A sajt fordításánál ügyeljünk arra, hogy a lapáttal gyorsan forgassuk meg, hogy a forró sajt belülről ne folyjon ki.
A salátához a kiviket meghámozom, gerezdekre vágom, a belső keményebb, fehér részt kivágom, összetépkedem a jégsalátát. A retket, és az uborkát felkarikázom, az újhagymát oldalirányban, hogy szép hosszúkás szeletek legyenek, felvágom. A gyömbérdarabot apróra vágom, vagy le is reszelhetjük, és az összes hozzávalót óvatosan összekeverem egy tálban, enyhén sózom, borsozom, ráfacsarom a citrom levét, és finoman meglocsolom olívaolajjal. Mikor tálalom, még egyszer óvatosan összeforgatom.
Akinek ez nem elég tartalmas, barna rizst is kínálhat hozzá.