Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapós nyári kaja a javából: sajtos-kukoricás sült cukkini nem csak ebédre

default user icon
MME
A nyári időszakban étkezéseink során a friss, könnyű és ízletes fogásokat igyekszünk előnybe helyezni. Az ilyen ételek egyik közkedvelt alapanyaga a cukkini, ami sajttal és kukoricával párosítva egy igazi nyári egytálétel, amit akár köretként is használhatunk, ha valami húst is ennénk hozzá.

A sajtos rakottasokkal szinte minden esetben nyert ügyünk van, hiszen nehéz elrontani, ráadásul hamar elkészül. Ha tényleg valami könnyű, húsmentes kajára vágysz, akkor ez a sajtos-kukoricás sült cukkini biztos, hogy a kedvenced lesz. Természetesen köretként is jól működik, nyugodtan kiegészítheted bármilyen feltéttel, ám ha most inkább kímélnéd a gyomrod, akkor készítsd el úgy, ahogyan mit tettük az alábbi videóban. Igazi nyári fogás akár hétköznapokra is.

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 db nagyobb cukkini
  • 2-4 szál újhagyma (mérettől függően)
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. kakukkfű
  • 15 dkg konzerv-csemegekukorica
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg parmezán sajt

A SAJTOS-KUKORICÁS CUKKINI PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD: 

Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk, 5-7 milliméteres szeletekre karikázzunk, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével átnyomjuk, a parmezánt lereszeljük, a mozzarellát felkarikázzuk.
  2. Egy serpenyőben, egy kevés olívaolajon közepes fokozaton megpirítjuk a cukkinikarikák mindkét oldalát. Sót ne adjunk hozzá, mert levet enged, és főni, párolódni kezd. Ügyeljünk arra is, hogy annyi cukkinikarikát tegyünk a serpenyőbe, amennyi pont belefér, ezzel is elősegítve a pirítást. Ha többet helyezünk bele, akkor is párolódni fog a cukkini. Több részletben pirítsuk meg az összes szeletet, ha elkészült tegyük félre.
  3. Kevés olívaolajon alacsonyabb hőmérsékleten megfonnyasztjuk az újhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ha kissé összeesett, hozzáadjuk a sült cukkinit, és 1-2 percen belül a fokhagymát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, és újra megsózzuk. Pár perc elteltével levesszük a serpenyőt tűzről, és a cukkinit egyenletesen eloszlatva leterítjük egy tepsibe.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A cukkinihez adjuk a lecsepegtetett kukoricát, lefedjük a mozzarellával, megszórjuk a parmezánnal, majd a sütőbe tesszük, és nagyjából 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Ha elkészült, már tálalhatjuk is. Kiváló köret sültek mellé, de önálló, könnyű fogásként is megállja a helyét.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss