Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári gyerektábor ételallergiásoknak

default user icon
MME
Az, hogy egy gyermeknek van valamilyen ételérzékenysége, még nem jelenti azt, hogy ki kell zárnia a finom ételeket az életéből, vagy hogy idegen helyen elővigyázatosságból semmit sem szabad semmit ennie. Szerencsére ma már sok szolgáltató - legyen az étterem, szálloda vagy nyári tábor - felkészült a különféle intoleranciákra és preferenciákra is.

Egy jó táborban mindenre figyelnek

Ilyen a PEOPLE TEAM is, amely 7–17 évesek táboroztatásával foglalkozik. A PT kecskeméti nyári táborai idén három turnusban, azaz háromszor egy héten át vehetők igénybe, bentlakásos (ottalvós) és napközis (bejárós) változatban. A mintegy 30 szekció 10 témacsomagba szerveződik; az alábbiakat választhatják a nyári szünetet élményekkel gazdagon eltölteni kívánók: NYELVEK + ORSZÁGOK, MOZGÓKÉP + MÉDIA, TECH + JÖVŐ, CIRKUSZ + AKROBATIKA, JÁTÉK + KALAND, KREATÍVOK + MŰVÉSZEK, SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET, KUTATÓK + KALANDOROK, KUKTÁK + CUKRÁSZOK, MOZGÁS + RITMUS. Mindegyik PT-tábor – legyen az ottalvós vagy napközis táborozás – magában foglalja a napi háromszori étkezést, a korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztást, valamint az ivókúthasználatot (bentlakásos esetben természetesen a szállást is). Az ebéd menü alapján választható, vegán ételek is kérhetők, az ételérzékenységet pedig már a jelentkezési lapon javasolt feltüntetni.

Kuktatábor másként

Ki ne szeretné, ha gyermekéből talpraesett, magát minden helyzetben feltaláló, ötleteit megvalósító felnőtt válna? Ehhez persze szükséges az útmutatás és az, hogy hagyjuk őt boldogulni. Gondoljunk bele: ha mindent megcsinálunk helyette, és még egy virslit sem hagyjuk megfőzni, mi lesz vele, ha egyetemistaként elkerül otthonról? 

Az sem kizárt, hogy egy ételérzékeny gyermek a PT kuktatáborában találja meg a számítását, hiszen itt mindenki megtanulhatja az ételkészítés alapjait. A kiscsoportos foglalkozások alatt először az eszközökkel ismerkednek meg, majd alapételek receptjeit veszik át egy fiatal oktató segítségével. A végén mindenki gyakorlott kis szakácsként tér haza egy kötény és egy receptfüzet társaságában. Garantált a sikerélmény.

Ez lehet a megoldás

Neveljük önállóságra a gyereket! Ha úgy érezzük, hogy elkéstünk vele, de nincs még 18 éves a gyerekünk, akkor ideális szárnybontogatás lesz neki egy főzőtábor. A PEOPLE TEAM 2021-es kecskeméti nyári táborai a 11 közül egy egész témacsomagot szentelnek a KUKTÁK + CUKRÁSZOK tematikájának, ezen belül pedig három szekciót találhatunk.

Rántottától a nemzetközi konyháig

A főzőtáborban hagyományos ételektől (például lecsó) kezdve egyszerű, de különleges fogásokig (például szusi) több étel elkészítését is megmutatják, ezáltal a gyerekünk otthon is gyakorolhatja konyhai tudományát. A résztvevők piacot és éttermet is látogatnak, persze csak miután megismerkedtek a kiscsoport többi tagjával, a fűszerekkel és az alapvető konyhai eszközökkel. Mottó: Főzni bárki tud!

A vegán táborban természetesen húsmentes alapanyagból készül el minden. Nem kell tehát szégyellni, ha valaki bármilyen okból nem eszik húst – itt megértik őt, sőt a tábori menü kiválasztásakor is lehet és kell jelezni, ha minden fogásból vegetáriánus változatot preferál a gyermek. Ide kattintva található a jelentkezési lap – csapjunk bele a lecsóba!

A cukrásztáborban mennyei édességeket készítenek. Legyen szó palacsintáról, szivárványos unikornisdesszertről vagy tortáról, egy hét alatt több finomságot is elkészítenek a résztvevők, akik a tábor végén saját receptkönyvvel, köténnyel, sok-sok új tapasztalattal és barátságokkal térnek haza otthonukba a kukták díszebédje után, főzőtudományukat pedig nem félnek megmutatni nekünk.

Nem ciki szólni

A PEOPLE TEAM táboraiban a hangsúly a szórakozva tanuláson van, no és a barátságok sem maradhatnak ki egy gyermek életéből. A PT szervezői odafigyelnek mindenkire – a cél, hogy az összes résztvevő jól érezze magát, és ennek természetes része az is, hogy ha valamire rosszul reagálnak, nem kell megtenniük. Nem csak a gondolat és a cselekvés szabadsága természetes: ha valaki nem szereti a főzeléket, nem fogják megetetni vele. Ellenben van például pizzanap, amit a legtöbb tini imád. Amennyiben valaki érzékeny néhány alapanyagra, és jelzi ezt, természetesen máshogyan készítik el az ételét.

PT, azaz pacsi és tábor

A PEOPLE TEAM kecskeméti táborai 1991 óta állnak nyitva a nyári szünetet értelmesen eltölteni kívánó diákok előtt. Eddig 23 ezer gyerek táborozott a PT-ben, és egy részük annyira megszerette a táborokat, hogy segítőként, úgynevezett mókusként tért vissza később. A fiatalok és szüleik számos visszajelzést adtak arról, hogyan érezték magukat a csemeték a foglalkozások és a délutáni szabad programok közben. Abban mindenki egyetért, hogy keresve sem találtak volna jobb kikapcsolódást a korrekt ár-érték aránnyal dolgozó PT-nél.

ÍGY SZERETTESD MEG A GYEREKKEL A FŐZÉST - 6 SZUPER TRÜKK >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek