Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nosztalgiát idéző ünnepi szendvicseket ehetünk a benzinkúton

default user icon
MME
Aszalt szilvás pulykatekercs, bécsi perec, rántott karaj burgonyasalátával és pikáns körözött - ez nem egy gourmet étterem reggeli kínálta, hanem az OMB VIVA prémium szendvicskínálata decembertől. Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfjének idei utolsó, negyedik kollekciójában egyaránt szerepelnek az újragondolt retró fogások és a közelgő ünnepek hangulatát idéző különlegességek.

A legújabb szendvicskollekcióban az izgalmas alapanyagokkal ötvözött retró ízélmények mellett kipróbálhatjuk a karácsonyhoz kapcsolódó, gourmet fogásokat. Vegetáriánus verzióként a kínálat része a spenótos cipó körözöttel és chilis sajttal, amelyeket a friss zöldpaprika, rukkola és paradicsom egészít ki.

Mellette debütál az örök utazós kedvenc egy kis pikáns ízhatással: kovászolt kenyérbe kerül a klasszikus, rántott karaj burgonyasalátával és kovászos uborkával.

Adventi szenzációként szerepel a szezonális darabok között a bécsi perec kemencés sonkával, amelyet édeskés hagymalekvár, lágy krémsajt, dijoni mustár és jégsaláta ízesít, illetve az aszalt szilvás pulykatekercs zsemlés töltelékkel, rusztikus buciban, fodros salátával. Teljes értékű fogásként, mind a négy típussal kiválthatjuk bármelyik főétkezést.

„A magyarok az utazáshoz az egyszerűbb, hagyományos ízvilágú szendvicseket társítják . A legújabb kollekció kialakításakor arra törekedtünk, hogy továbbgondoljuk ezeket a kellemes nosztalgiával összekapcsolható ételeket és egy izgalmas magas gasztronómiai fúziót hozzunk létre. Decemberben így a klasszikusabb ételek újrafeldolgozását mutatjuk be, de emellett rendhagyó karácsonyi fogásokkal is megismerkedhetnek a vásárlók” – említette a legújabb kollekció kapcsán Palágyi Eszter.

Az OMV VIVA gasztronagykövetének ez már a negyedik szendvicsválogatása. AZ OMV legkeresettebb szendvicsei eddig:  

  • fonottkalács kacsamáj pátéval vezeti (19 646)
  • marhaoldalas burger (17 592)
  • csirkepaprikás vajas pogácsában (14 899)

Ezek is érdekelhetnek