Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Hivatalosan is megkezdődött a Bocuse d’Or versenyszezon, hiszen október 23-án lezajlott a nagyszabású nemzetközi megmérettetés hazai selejtezője. Így már biztosan lehet tudni, kik versenyeznek a magyar döntőn 2020 februárjában.
Aszalt szilvás pulykatekercs, bécsi perec, rántott karaj burgonyasalátával és pikáns körözött - ez nem egy gourmet étterem reggeli kínálta, hanem az OMB VIVA prémium szendvicskínálata decembertől. Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfjének idei utolsó, negyedik kollekciójában egyaránt szerepelnek az újragondolt retró fogások és a közelgő ünnepek hangulatát idéző különlegességek.
Gondold el, hogy húsgombóc, friss zöldségek és olvadó sajt kerül a kürtőskalácsodba, és ezt eheted meg uzsonnára! Nem kell tovább álmodozni, mert mostantól ilyen menő szendvicsvariációkat is vehetünk, szerte az országban.
Kacsamájpaté, lecsó, vargányás kacsakolbász, érlelt sajtos tojásosnokedli és kocsonya – csak néhány izgalmas alapanyag az OMV nyári szendvicskollekciójából, amelyet ismét Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfje, az OMV VIVA gasztronagykövete tervezett.
Márciustól kapható az OMV töltőállomásokon az a négyféle szendvics, amit Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos, illetve a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat idén negyedik alkalommal elnyerő Costes étterem séfje tervezett.
Február 19-én, hétfőn este a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb képviselői vonultak fel a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A fődíjat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta. A Nespresso-Az Év Cukrászdája Díjat a Mihályi Patisserie, a Gyulai Pálinka-Az Év Street Food Díjat a Pizza, Kávé, Világbéke kapta. Idén először adták át a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide Életmű Díjat, melyet Rosenstein Tibor vehetett át.
Ha 25 évvel ezelőtt egy spanyol sonkagyáros, aki épp jóféle zsírsrtés után kutatva turnézott Európában, egy Debrecen-környéki tanyán nem látja meg, az éppen csak arra kószáló "malacfejű birkát", a mangalicát, és szeret bele azonnal, akkor ma már elbeszélésekből tudnánk, hogy milyen lehet a mangalica húsának, zsírjának, kolbászának íze: ugyanis már régen kipusztult volna. Ezt megünnepelendő a Magyar Konyha meghirdette az I. Magyar Sonkafalat versenyt ahol séfkiválóságok mérték össze mangalicasonka-alapú tapas-tudásukat.