hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Neveletlen hercegnő salátája

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Keresünk egy kedves fedeles serpenyőt, melleinket bedörzsöljük a fűszersóval, olajat hevítünk, és mindkét oldalát megkapatjuk. Ezek után aláöntjük a bort, lefedjük, és közepes tűzön negyedóra alatt megsütjük. Kiemeljük a levéből, kihűtjük, és elegáns, karcsú csíkokra vágjuk.

Salátánkat összetépjük, legszebb üveg salátástálunkba hajítjuk. Paradicsomainkat félbe, a lecsepegtetett őszibarackot pedig szilfid gerezdekre vágjuk. Fogjuk a leszűrt olívabogyót, és az előbbi összetevőkkel, valamint a csirkével egyetemben tetszetősen a salátaágyra rendezzük.

Már csak az öntet van hátra: kifacsarjuk a citromot, a kinyert lében eldolgozzuk az olívaolajat, bazsalikommal, borssal, sóval fűszerezzük, és lelocsoljuk vele a salátát. Meghintjük a finomra vágott metélőhagymával, és már tálaljuk is.

Ezek is érdekelhetnek