Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Natúr szűzérmék kolbászos lecsóval és rizzsel - Mindmegette Villámverseny

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Elkészítem a lecsót. A szalonnát kakastaréjban 1 ek. zsíron kisütöm, majd kiveszem. Ebbe a füstölt ízű zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott kolbászt. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor is.
  2. szűzpecsenyét érmékre vágom, ököllel kicsit megnyomkodom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom és pár perc alatt, forró zsírban kisütöm.
  3. A rizst a szokásos módon megpárolom. A tányéron a hús mellé teszem a rizst és a kolbászos lecsóval tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss