Elkészítés: A 6 tojást szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a 6 evőkanál cukorral, amit előtte ledarálunk. Ezután beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, majd belerakjuk a rumaromát, és egy közepes, téglalap alakú tepsiben kisütjük a piskótát. Közben már nekilátunk a krémnek. A tejben feloldjuk a cukrot és a vaníliás cukrot a tűzön, majd ha elkezd forrni, beleszórjuk a darált diót. Felforraljuk, egy kicsit rotyogtatjuk, majd amikor sűrűsödni kezd, belerakjuk a keményítőt, és 5 percig főzzük vele. Ezután ha kihűlt, berakjuk a fagyasztóba kb. 20-30 percre, közben persze figyeljük, hogy nehogy túl megdermedjen. Amikor kezd összeállni, akkor megtöltjük vele a tésztát, amit tetszőleges módon több lapba vágunk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre