Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymama baracklekvárja

MME MME
8 5/5
150 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackokat alaposan megmossuk, majd lehúzzuk a héjat. (Érdemes pár pillanatra forró vízbe dobni őket, majd miután lehűltek, könnyen lejön a héjuk.) Vágjuk félbe/negyedekbe, a magokat dobjuk ki.
  2. Nagyobb fazékba öntsük az előkészített gyümölcsöt, majd lassú tűzön forraljuk fel. Gyöngyözve, gyakori kevergetések mellett addig főzzük, amíg, amíg a háromnegyedére sűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a cukrot. Alaposan keverjük össze.
  3. Innentől továbbra is lassú tűzön, de folyamatos kevergetés mellett főzzük a lekvárt, nehogy lekapja az alját. Nagyjából egy-másfél óra alatt éri el a kellő állagot.
  4. Tisztára mosott üvegekbe kanalazzuk a baracklekvárt, majd pici szalicilt szórunk a tetejére.
  5. Alaposan zárjuk le a szintén tisztára mosott zárófedéllel. 5 percig fejjel lefelé pihentessük.
  6. Végezetül pókrócba bugyolálva dunsztoljuk, és hagyjuk így kihűlni.

Megjegyzés

Ennyi gyümölcsből 5-6 darab 7 dl-es üveg lekvár lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss