hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróvajas ropogtatós

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 19 dkg liszt
  • 4,5 dkg kakaópor
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 11,5 dkg puha vaj
  • 10 dkg + 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 6,5 dkg mogyoróvaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 1 kiskanál vanília-kivonat
  • A töltelékhez:
  • 7,5 dkg porcukor
  • 13 dkg mogyoróvaj

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 C-ra.

A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekeverjük. A vajat, a 10-10 dkg fehér és barna cukrot és a mogyoróvajat robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliát, és azokkal is jól összedolgozzuk. Hozzákeverjük a kakaós lisztet, majd a tésztából 32 db kb. 3 cm átmérőjű golyót gyúrunk, és félretesszük.

A töltelékhez a porcukrot és a mogyoróvajat simára keverjük, és 2 cm-es golyókat gyúrunk belőle.

A tésztagolyókat kicsit kilapítjuk, a közepükbe teszünk 1-1 mogyoróvajas golyót, és a tésztát ráhajtva újra golyóvá formázzuk őket.

A golyókat egymástól 5 cm-es távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy üvegpohár alját 2 evőkanál cukorba mártjuk, és a golyókat kissé lenyomkodjuk vele.

A kekszeket adagonként 8 percig sütjük, akkor kész, ha a tetejük megrepedezik, még puhán kell kivenni. 1 percet állni hagyjuk, és sütőrácsra szedve hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss