Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, a puha vajjal szintén kikeverem, majd a durvára darált diót belekeverem, ezután a sütőporos lisztet, végül a fehérje habot is.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A sütő méretének megfelelő nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral, erre öntöm középre a diós tészta felét, majd kakaóport keverek a maradék tésztába, és ezt a két szélére töltöm. 13-14 perc alatt készre sütöm a tésztát, majd hagyom kihűlni.
A krémhez a tejet, a lisztet és a durvára darált diót állandó kevergetés mellett felfőzöm. Annyi lisztet adok hozzá, hogy puding szerű sűrűséget érjek el. Ezután keverem bele a tűzről lehúzva a cukrot, a rumaromát, a fahéjat és a kandírozott narancshéjat. Az egészet hagyom kihűlni.
Egy másik tálban a porcukrot a vajjal habosra keverem, ha a diós pép kihűlt, összekeverem a cukros vajjal.
A megsült és kihűlt tésztáról lehúzom a papírt, hosszában 2 felé vágom, a széleiből is levágok 3 vékonyabb csíkot. Ezután egy tálcára teszem az alsó lapot, megtöltöm a diós krémmel, erre kerül a 3 vékony csík, ezt is megtöltöm krémmel, majd befedem a tetejével.
A tetejére és az oldalára is jut bőven a krémből. Díszítésként diószemekkel kirakom, és egy kevés grillázs mogyoróval is meghintem.