Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, és áttörjük. A póréhagymákat megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A mézet összekeverjük 4 evőkanál szójaszósszal, és bekenjük vele a pulykaszeletek egyik oldalát. Világosra pirítjuk 1 evőkanál olajban a fokhagymát és a póréhagymát, hozzáadjuk a mogyorót, majd a maradék szójaszósszal és borssal ízesítjük. A keverék egy részét szétosztjuk a húson, felgöngyöljük, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. A tetejét megszórjuk az étkezési keményítővel. A maradék olajat felforrósítjuk, ebben a roládokat minden oldalról megpirítjuk. Felöntjük az erőlevessel, és fedő alatt kb. 50 perig pároljuk. A maradék pórés keveréket megmelegítjük, és a roládokat ezzel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre