Csipsz
A tésztát kicsi, háromszög alakú darabokra vágják, majd megsütik, és szószokba mártogatják. A pikáns paradicsomos szósszal, vagyis salsával kínált tortillacsipsz a nachos. Kiadós és laktatós étel lehet, ha egy csomag csipszet sütőpapírral bélelt tepsire terítünk, megpakoljuk darált húsos raguval, jalapenóval és rászórunk annyi sajtot, amennyit nem szégyellünk. Toljuk a sütőbe, amíg az ízek összeérnek, a sajt pedig megolvad, és máris kész a tökéletes vacsora!
Taco
Általában kukoricás tortillába pikáns marha-, csirkehúst vagy zöldséges tölteléket és salsát, koriandert tesznek. Félbehajtják, és melegen fogyasztják. Ma már több szupermarket polcán kapható előre hajtogatott, formázott változat.
Burrito
Búzalisztből készült, grillezett vagy párolt tortillába tölteléket bugyolálnak. Ez főleg hús, mexikói rizs és főttbab-püré. Népszerű töltelék még az avokádó, a sajt, a salsa és a tejföl.
Quesadilla
Sajttal töltött, félbehajtott tortilla, amit addig sütnek, amíg a sajt el nem olvad benne. A sajt mellett gyakran tesznek bele párolt, vagy friss kaliforniai paprikát, csípős jalapeno paprikát. Csirkehúsos változatát csípőspaprika nélkül a gyerekek is szeretik. Bármilyen zöldséggel érdemes próbálkozni; a bab, a kukorica és a koriander is jól illik bele.