Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
SÁNDOR ADRIENN
Videó
Ha unod a szendvicset, de mást készíteni nem nagyon van időd, akkor itt a megoldás: fogj egy tortillalapot, kend meg paradicsomszósszal, pakold meg sonkával, sajttal, rukkolával, hajtsd félbe, dobd be a kontaktgrillbe, és már kész is az exkluzív vacsora! Az egész nem tart tovább 10 percnél, és mégsem két kenyér között egy... harmadik.
MME
Cikk
Ha unod a hagyományos szendvicset, csak vágysz egy laktató, de mégis könnyű salátára, viszont egyfolytában úton vagy, és nem akakrsz evőeszközzel bajlódni, vagy némi megmaradt sült csirke vagy bolognai ragu a hűtőben, akkor pakolj meg kedvedre egy tortilla lapot, tekerd fel, csomagold be, és már indulhatsz is - mutatjuk ehhez a legjobb recepteket!
A mexikóiak kenyere, a tortilla egy hagyományosan kukoricalisztből és vízből készült vékony lepény. Eredetileg a tésztát kerekre nyújtva, forró kövön sütötték meg. Ma már tízesével-húszasával készen vásárolható, és búzalisztet is felhasználnak hozzá. Lehet hússal, zöldségekkel tölteni, és tejföllel, sajttal, salátával tálalni. Lássuk a kedvelt receptváltozatokat!
DÖMÖTÖR VIOLA
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk tésztát, lecsót, csirkét, fasírtot, tarhonyát, főzeléket, rizottót vagy quesadillát. Íme 15 gyors és egyszerű recept.
Maradt néhány szelet a húsvéti sonkából, tarjából vagy csülökből? Kidobni semmi esetre sem szabad, inkább használjuk fel újra! Lehet belőle sonkás tészta, quiche, quesadilla, leves, palacsinta, szendvics vagy csiga, de készíthetünk belőle sonkakrémet vagy tölthetünk vele húsokat is. Íme 13 egyszerű sonkás recept!
Frico
Az aztékok óta ismert, kukoricaliszt, víz és só felhasználásával készült lapos palacsinta a mexikói konyha specialitása, amelyet változatosan megtöltve, félbehajtva vagy feltekerve, rendszerint csípős szószokkal (salsákkal) fogyasztanak.
Szupergyors, egyszerű és ellenállhatatlan fogás tortillából, ami közös étkezésekhez tökéletes választás. A szaftos, hagymás kolbász, az olvadó sajt és a ropogós tortilla hármasát garantáltan mindenki imádni fogja!
A pizzát mindenki szereti - és minden országban van egyfajta nemzeti alternatívája. Nézzük, hol, hogyan készítik, és hogy hívják a helyi pizzát!
Chefbag
A mexikóiak kedvenc étele, a quesadilla nálunk is egyre népszerűbb, ami nem csoda, hiszen negyed óra alatt pazar vacsorát varázsolhatunk belőle. Tulajdonképpen sajttal és mindenféle földi jóval megpakolt tortillalapokról van szó, amelyet ropogósra és olvadósra sütünk. Íme egy mennyei tejfölös-sonkás változat!
A mexikóiak kedvenc étele, a quesadilla nálunk is egyre népszerűbb, ami nem csoda, hiszen negyed óra alatt pazar vacsorát varázsolhatunk belőle. Tulajdonképpen sajttal és mindenféle földi jóval megpakolt tortillalapokról van szó, amelyet ropogósra és olvadósra sütünk. Íme négy fantasztikus változat.
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk tésztát, csirkét, pizzát, tócsnit, főzeléket, quesadillát, egytálételt vagy halat. Íme 13 villámgyors fogás.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A tortilla népszerűsége óriási: többféle ízben és formában kapható, sokáig eláll, zsírszegény és változatosan felhasználható, nem mellesleg a mélyhűtést is jól tűri. A számlájára írandó még, hogy gyorsan és egyszerűen lehet szuperízletes fogásokat készíteni belőle. Íme 3 tipp a felhasználására.