Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes puszedli újraértelmezve

45 perc
bonyolult
megfizethető
20 adag

Elkészítés

  1. A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást, és a tojás sárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük.
  2. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkverjük, majd a datolyás masszához keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS >>>

Megjegyzés

Finomabb, mint a klasszikus "Nagytestvér". Gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss