hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei mákos guba torta

45 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy kicsit megszikkadjon. Felhasználás előtt vékonyan felkarikázzuk.
  2. A tejhez hozzáadjuk a vajat, majd összemelegítjük. A tojások sárgáját simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett a tejhez csorgatjuk. Vízgőzben kevergetve főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. A felkarikázott kiflire rászórjuk a darált mákot, az őrölt fahéjat, hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt citromhéjat, majd összekeverjük.
  4. Ráöntjük a felfőzött tejet, óvatosan összeforgatjuk, és  pár percig állni hagyjuk, hogy a kifli felszívja a folyadékot.
  5. A tortaformát (24-cm-s) kizsírozzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a mákos kiflit. Ezután rákanalazzuk a lekvárt, majd egyenletesen elkenjük a kifli tetején. 100 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 15-20 percig sütjük.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd ráhelyezzük egy tálcára.
  7. A vajat simára keverjük a fele mennyiségű porcukorral, a másik felét a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a pudingporral. Ezután hozzákeverjük a tejet, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt, sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
  8. Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként hozzákeverjük a cukros-vajhoz, hogy egy könnyű, sima krémet kapjunk. A teljesen kihűlt torta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet, majd a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  9. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd ízlés ezzel szerint kidíszítjük a mákosguba tortát.

Megjegyzés

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss