hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meleg sült cseresznye fagylalttal

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek cukor
  • 1/2 tk étkezési keményítő
  • 1/2 ek olaj
  • 2 bögre magozott cseresznye (nagy szemű)
  • 2-4 gombóc vaníliafagylalt vagy dobozos jégkrém
  • nem sózott pisztácia a díszítéshez

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 230 fokra. Közben a balzsamecetet egy tálban simára keverjük a cukorral, a keményítővel és az olajjal. Beleforgatjuk a cseresznyét, majd eloszlatjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben, és az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig. Akkor jó, ha a héja már ráncos és alig van leve. Ekkor kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk kb. 5 percig.
  2. A még meleg sült cseresznyét adagonként áttesszük kis edényekbe vagy tálkákba. Minden adag közepére egy-egy gombóc vaníliafagylaltot ültetünk, és megszórjuk pisztáciával. Azonnal tálaljuk.

Fagylaltos édességek >>>  

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset
A sütés közben karamellizálódó balzsamecet különlegesen finom ízhatást eredményez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss