hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolaboros-vaníliás őszibaracklekvár

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg őszibarack meghámozva, kimagozva, turmixolva
  • 1 tasak 3:1 dzsemfix
  • 35 dkg kristálycukor
  • 2 rúd vanília magja és a héja is
  • 3 dl mazsolabor

Elkészítés

Elkészítés: A barackot egy nagy lábasba feltesszük főni. Már turmixoláskor beletettük a vanília magjait. A vaníliarudat is beletesszük, hozzáöntjük a cukrot, és a dzsemfixet is elkeverjük benne alaposan. A mazsolabort is hozzácsurgatjuk, és kevergetve felforraljuk.

Forrás után még 1-2 percig rotyogtatjuk, majd még forrón tiszta, csírátlanított üvegekbe töltjük. (Erre mindenkinek megvan a saját jól begyakorolt módszere, nem részletezném.) 5 percre fejjel lefelé állítjuk, majd rakhatjuk a kamrapolcra.

Ezek is érdekelhetnek

Friss