Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarpone krémes répatorta

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg durvára darált dió
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db narancs (leve és reszelt héja)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál szegfűszeg, őrölt
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 30 ml rum (elhagyható)
  • A díszítéshez:
  • mandulaforgács

Elkészítés

  1. Az tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd fokozatosan belekeverjük a sót, a sütőport, a lisztet, végül a diót és a lereszelt répát.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a vajat habosra keverjük a porcukor felével, hozzáadjuk a mascarponét és összeforgatjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a maradék porcukorral, majd beleforgatjuk a vajas-mascarponés krémbe.
  5. Amikor kihült, akkor vízszintesen három részre vágjuk. (Ha ez nem megy, akkor két rész is elegendő.) Az alsó tésztalapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a második lapot, amelyet szintén megtöltünk krémmel, erre kerül az utolsó tésztalap. A tetejét megkenjük a maradék krémmel, majd meghintjük mandulaforgáccsal.
  6. Tálalás előtt 2 órán át hűvös helyen pihentetjük. Tetejét marcipánnal díszítjük. 

Répatorta krémes töltelékkel  

ELRONTHATATLAN RÉPATORTA VAJKARAMELLÁS POPCORNNAL 

A legfinomabb répatorta 

Ezek is érdekelhetnek