Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahúsos rolád

MME MME
90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott hússzeleteket egymás mellé helyezzük, és mindegyiket külön-külön bekenjük mustárral, majd megszórjuk sóval, borssal, kis kockára vágott füstölt szalonnával, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Szorosan feltekerjük a szeleteket, és hústűvel megtűzzük.

1 fej apróra vágott vöröshagymát olajban megdinsztelünk, a végén beletesszük a préselt fokhagymát (3-4 gerezd), és belehelyezzük a
felgöngyölt hússzeleteket. Barnára sütjük a roládokat (nem megégetjük),
közben forgatjuk.

Hozzáadunk mindig egy kevés vizet, és addig pároljuk fedő alatt, amíg puha nem lesz.

Fél csészényi vizet, kevés lisztet, pici sót
csomómentesen elkeverünk, és a roládokra öntjük, óvatosan megkeverjük, összeforraljuk.

Köretnek főtt, sós, hasábokra vágott
burgonyát adunk mellé. Finom ünnepi étel.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss