Marhafartő curry-s mártásban

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A marhahúst megmossuk, szárazra töröljük. A szalonnát apró kockára vágjuk. A hagymát, sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A marhahúsleves kockát 2 dl vízzel felforraljuk. A sertéskörmöt gondosan megtisztítjuk.
Elkészítés: Kuktából kivesszük a pároló rácsot, beleöntjük az olajat, és füstölésig forrósítjuk. Beletesszük a húst, a szalonnát, és a hús minden oldalát hirtelen szép barnás-pirosra sütjük. A húst kivesszük, a tüzet mérsékeljük, visszatesszük a pároló rácsot, és erre a húst. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, megöntözzük a borral, a levessel, beletesszük a sertéskörmöt, megszórjuk sóval, borssal, beledobunk egy kis darabka gyömbért, majd forrásig hevítjük. Rátesszük a kukta fedelét, gondosan lezárjuk, és két óra hosszat lassú tűzön főzzük. A kuktát lehűtjük, kinyitjuk, hozzáadjuk a curryt, megkeverjük, és még tíz percig főzzük. Kivesszük a húst, felszeleteljük, előmelegített tálra tesszük. A visszamaradt levet átpasszírozzuk, a húsra öntjük, és rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss