Elkészítés:
1. A vajat a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük. A tojásokat egymás után hozzáadjuk. Az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt négyzet alakú tepsibe vagy kerek tortaformába simítjuk.
2. A megmosott és megtisztított egrest a tésztára szórjuk. Lágyan belenyomjuk.
3. A szóráshoz szükséges hozzávalókat morzsalékos tésztává gyúrjuk, és egyenletesen az egres tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre