Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás pulykamellfilé szőlős narancsmártással

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 8 szelet pulykamellfilé
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg gyalult mandula
  • 2 evőkanál vaj
  • A narancsmártáshoz:
  • 3,75 dl narancslé
  • 40 dkg szőlő
  • A hercegnőburgonyához:
  • 75 dkg burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A filék mindkét oldalát enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk, mandulás tojással bundázzuk. Serpenyőbe tesszük, és forró zsiradékban megsütjük.

A narancslét főzőedénybe öntjük és felforraljuk. Erős lángon sűrűre beforraljuk, röviden felhevítjük benne a felezett, magozott szőlőszemeket.

Közben a burgonyát megfőzzük, ha kész, leöntjük róla a vizet, hűlni hagyjuk (körülbelül 5 perc). Ezután burgonyanyomóval áttörjük vagy pépesre törjük.

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A burgonyamasszát összedolgozzuk a
tojássárgájával, a vajjal, sóval, a szerecsendióval, majd nyomózsákba töltjük. Adagonként az alufóliával borított sütőlemezre nyomjuk, a sütőbe tolva aranysárgára sütjük. A megmaradt vajat megolvasztjuk, meglocsoljuk vele a halmocskákat, majd tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss