Elkészítés: A vajat és a csokoládét tegyük egy tálba, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a barna cukrot. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is. Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze.
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és tegyük félre.
A ricottát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.
A sütőformában lévő csokoládés massza tetejére óvatosan öntsük rá a ricottás keveréket, és egy spatulával simítsuk el egyenletesen, szórjuk a tetejére a málnaszemeket.
Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük kb. 40 percig (én légkeverésnél 150 fokon sütőpapírral letakarva sütöttem 30 percig, majd a papírt levéve még 10 percig). A sütőből kivéve a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel. Ízlés szerint kínálhatunk mellé még málnaöntetet is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!