hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos linzer

60 perc
mester
átlagos
20 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • - 55 dkg liszt, 5 dkg mák
  • - 30 dkg margarin
  • - 20- 25 dkg kristálycukor
  • - 3 db tojássárgája
  • - 2 csomag vanília cukor
  • - 1 csomag sütőpor
  • - 2 kanál tejföl
  • - 2 csipet só

Elkészítés

  1. Lisztet elmorzsolom a margarinnal, többi összetevőt hozzáadom, összegyúrom (esetleg egy korty citromlevet adok hozzá). Kinyújtom vékonyra, 1-2 mm vastagságúra, kiszaggatom, vajazott tepsibe teszem. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon (180 fok) kevés ideig sütöm (mondhatni szárítom), kb 15 percig. Egyenes helyre (tálcára) szedem ki, hogy ne deformálódjon. Hidegen lekvárral összeragasztom, tetejére olvasztott keserű csokit csorgatok. Ha a csoki megkötött zárható dobozba teszem, hogy puhuljon. Kb. fél nap és ehető. Lehet úgy is csinálni a tésztát, hogy felébe kakaót, felébe vanília cukrot teszek, akkor nem kell bele mák.

Ezek is érdekelhetnek

Friss