Elkészítés: A húst feldaraboljuk úgy, mint a pörköltnek valót. A zöldpaprikát és a paradicsomot (hámozva) felkarikázzuk.
A vöröshagymát vékony karikákra vágva a zsíron gyengén megdinszteljük, rátesszük a csirkehúst, s állandóan kevergetve pároljuk, szaftjára-zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, sóval, borssal, pirospaprikával, kevés
majoránnával és zúzott fokhagymával
ízesítjük. Lassú tűzön, rázogatva összeforraljuk, vigyázva, hogy szaftos maradjon. (Ha kell, vízzel pótoljuk.)
Közben a lebbencs tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a forrásban lévő húsos lecsóhoz adjuk. Óvatosan összerázogatjuk, egyet rottyantunk rajta, ügyeljünk arra, hogy jó szaftos maradjon.
Puha fehér vagy barna kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre