hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madrigál - receptek a Danubius Hotels séfjeitől

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • (8 darabhoz)
  • A tésztához:
  • 100 g vaj
  • 4 db tojás
  • 70 g xilit
  • 65 g mogyoróliszt
  • 40 g gesztenyeliszt
  • A tonkahabhoz:
  • 4 g zselatinpor
  • 350 ml habtejszín
  • 1 db tonkabab
  • 5 db tojássárgája
  • 50 g xilit
  • Az étcsokoládés krémhez:
  • 200 ml tej
  • 400 ml habtejszín
  • 4 db tojássárgája
  • 25 g xilit
  • 220 g diabetikus étcsokoládé
  • A csokoládés bevonathoz:
  • 130 ml habtejszín
  • 150 g diabetikus étcsokoládé
  • 30 g vaj

Elkészítés

Kis lángon, állandó kevergetés mellett olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük lágy habbá a xilittel, majd forgassuk bele a tojássárgájákat, a vajat és a kétféle lisztet. Az így kapott tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük a 170 fokos sütőben 15-20 percig.

A tonkahabhoz áztassuk 2 ek vízbe a zselatinport, és hagyjuk megduzzadni. A tejszínt főzzük fel a lereszelt tonkababbal, majd lefedve hagyjuk állni 15 percig.

Közben habosítsuk fel a tojássárgájákat a xilittel, keverjük a tonkababos tejszínhez, és melegítsük fel. Adjuk hozzá a zselatinoldatot, kevergetve olvasszuk meg benne, majd töltsük a keveréket egy kisebb méretű félgömb alakú szilikonforma mélyedéseibe, és tegyük a fagyasztóba 60 percre.

Az étcsokoládés krémhez állandó kevergetés mellett melegítsük kb. 85 fokosra a tejet a tejszín felével, a tojássárgájával, továbbá a xilittel, majd öntsük a feldarabolt csokoládéra, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk kihűlni, azután forgassuk bele a maradék kemény habbá vert tejszínt. Osszuk el egy nagyobb méretű félgömb alakú szilikonforma mélyedéseiben, majd nyomkodjuk bele a kifagyott tonkahabos félgömböket.

A tésztából szúrjunk ki 8 db kb. 6 cm átmérőjű kört, és fedjük be 1-1 darabbal a desszerteket. Tegyük a fagyasztóba legalább 60 percre.

A bevonathoz forraljuk fel a tejszínt, elektromos habverővel keverjük hozzá a feldarabolt csokoládét és a puha vajat. Fordítsuk ki az édességeket a formából, mártsuk meg mindet a csokoládés bevonatban, és tálaljuk.

Megjegyzés

Recept: Bechmann György, a Radisson Blu Béke Hotel vezető cukrásza
Fotó: Tyukodi László - MME

Ezek is érdekelhetnek