hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lúdláb torta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótalapokhoz:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 üveg magozott meggy- vagy cseresznyebefőtt
  • rumaroma
  • A tetejére:
  • tejszínhab
  • csokireszelék
  • meggy vagy cseresznye

Elkészítés

Elkészítés: 1. A piskótalapokhoz valókat habosra keverjük, majd kivajazott, kilisztezett torataformába öntjük és megsütjük. Ha megsült, kihűtjük és kettévágjuk.

2. A krémhez a tejből, a lisztből, a cukorból és a vaníliás cukorból krémet főzünk. A margarint a kakaóval puhára keverjük, majd a kihűlt krémhez keverjük.

3. Félreteszünk a krémből annyit, amennyi a torta bevonásához elég, a meggyből pedig a díszítéshez. A maradék krémbe belekeverjük a meggyet.

4. A meggyes krémet a két lap közé kenjük, majd a sima krémmel bevonjuk a tortát kívülről, végül díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss