Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk úgy, hogy kemény és rugalmas tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe helyezzük. A lehűtött tésztát ismét rugalmassá gyúrjuk. Belisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű tallérokat szaggatunk ki belőle.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg kb. 15 perc alatt. Vigyázni kell, mert hamar odaég!
Ezalatt a tortabevonót egy kis darab margarinnal felolvasztjuk állandó keverés mellett.
A kisült tallérok egyik felét megkenjük a mogyorókrémmel, összeragasztjuk egy másik darab tésztával, majd a tetejüket olvasztott csokoládéba mártjuk. A még lágy csokoládémázra egy-egy felezett diót teszünk
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre