Elkészítés: A májat inaitól megszabadítom, felszeletelem. A hagymát félfőre, a paprikát és a paradicsomot karikára vágom, a szilvaszemeket felezem, kimagozom.
Egy nagyobb serpenyőben a libazsíron megfonnyasztom a hagymát, sózom, amikor üvegesedik, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, felöntöm a borral, kellemes szaftot készítek.
Beleadom a májszeleteket és a felezett szilvákat, villával mindkettőt forgatva közepes lángon készre párolom. Ha igényli, még adok hozzá kevés bort, sűrű, nagyon ízes szaftot kell kapjak.
Friss ropogós félbarna kenyérrel tálalom, aki kedveli, savanyúságot is adhat hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre