A csirkemellet sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. Egy lábosban felforrósítom a zsírt, átpirítom rajta a csirkemellet, majd kiszedem.
A szalonnát szeletekre vágom, bevagdosom és kisütöm a visszamaradt zsírban, szűrőlapáttal azt is kiveszem. A zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom, hozzáteszem a karikára vágott kolbász, együtt is sütöm kis ideig.
Ezután következik a kockára vágott paprika, karikára vágott erős paprika, kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha, hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, visszateszem bele a csirkemellcsíkokat is, együtt sűrűre főzöm.
Párolt rizst készítek mellé köretnek, de csak simán puha kenyérrel is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre