Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a különleges bundázott töltött tojással te leszel a húsvét sztárszakácsa

default user icon
MME
Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy mi, magyarok, mindent kirántunk, amit csak lehet – és azt is, amiről nehéz elképzelni, hogy bundázva finom lehet... Miért lenne kivétel a húsvéti menü egy fontos eleme, a tojás? Íme, egy ínycsiklandó bundázott töltött tojás recept, amit mindenki imádni fog!

Talán elsőre furának és bonyolultnak tűnik az elkészítése, de valójában 45 perc alatt elkészíthető ez a finom vendégváró hidegtál.

Hozzávalók: 

  • 4-5 tojás 
  • 5 dkg félkemény sajt 
  • 4 marék vegyes saláta 
  • pár szál újhagyma 
  • 1 kicsi sárgarépa 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz 
  • zsiradék 
  • olívaolaj 
  • citromlé 
  • só 
  • bors 

Elkészítése:

  1. Keményre főzzük a tojásokat. Lehűtjük, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A sárgájukat egy tálba kaparjuk, a fehérjéket félretesszük.
  2. Az újhagymát nagyon apróra metéljük, és kevés zsiradékon megdinszteljük.
  3. A sárgarépát is meghámozzuk és nagyon picire vágjuk. Rádobjuk a hagymás alapra, és pár percig pároljuk együtt. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd hozzádolgozzuk az áttört tojássárgájákat, valamint a lereszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, csipetnyi zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  4. A fél fehérjéket púposan megrakjuk a zöldséges töltelékkel.
  5. Utána óvatosan a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő zsiradékban pár perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
  6. Tálalótálra halmozzuk a salátát, és elrendezzük rajta a tojásokat.
  7. Összekeverünk egy kis üvegben hat evőkanál olívaolajat, két evőkanál citromlevet, kicsi sót és tört fekete borsot, jól összerázzuk. Külön kínáljuk, mindenki meglocsolhatja vele a salátáját. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss