Talán elsőre furának és bonyolultnak tűnik az elkészítése, de valójában 45 perc alatt elkészíthető ez a finom vendégváró hidegtál.
Hozzávalók:
- 4-5 tojás
- 5 dkg félkemény sajt
- 4 marék vegyes saláta
- pár szál újhagyma
- 1 kicsi sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz
- zsiradék
- olívaolaj
- citromlé
- só
- bors
Elkészítése:
- Keményre főzzük a tojásokat. Lehűtjük, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A sárgájukat egy tálba kaparjuk, a fehérjéket félretesszük.
- Az újhagymát nagyon apróra metéljük, és kevés zsiradékon megdinszteljük.
- A sárgarépát is meghámozzuk és nagyon picire vágjuk. Rádobjuk a hagymás alapra, és pár percig pároljuk együtt. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd hozzádolgozzuk az áttört tojássárgájákat, valamint a lereszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, csipetnyi zúzott fokhagymával fűszerezzük.
- A fél fehérjéket púposan megrakjuk a zöldséges töltelékkel.
- Utána óvatosan a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő zsiradékban pár perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
- Tálalótálra halmozzuk a salátát, és elrendezzük rajta a tojásokat.
- Összekeverünk egy kis üvegben hat evőkanál olívaolajat, két evőkanál citromlevet, kicsi sót és tört fekete borsot, jól összerázzuk. Külön kínáljuk, mindenki meglocsolhatja vele a salátáját.
Ajánljuk még: