Az öntethez az ecetet kikeverjük sóval, borssal meg a mustárral és a mézzel, majd cseppenként beledolgozzuk az olívaolajat. A félbevágott paprikákat kicsumázzuk és csíkokra metéljük. Az újhagymát felkarikázzuk, a csemegekukoricát lecsöpögtetjük.
Az előkészített hozzávalókat nagy tálban óvatosan összekeverjük az ecetes-olajos öntettel, majd a salátát kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Közben a salátalevelekkel kibélelünk egy-egy tányért, és adagonként ráhalmozzuk a salátát. Kitűnő köret hideg és meleg sültekhez, de ropogós héjú friss fehér kenyérrel vagy pirított bagettel fogyasztva is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre