Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körmös csülökpörkölt bográcsban

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt kicsontozzuk, bőrével együtt közepes kockákra vágjuk. A körmöt hosszában ketté, majd apróbb darabokra vágjuk.

A zsírt felolvasztjuk a bográcsban, majd beletesszük a vékony szeletekre vágott hagymát, az aprított fokhagymát, a köményt. és pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk rá, majd zsírjára pirítjuk, ettől lesz élénk piros szine a paprikás zsírnak. Beletesszük a húsdarabokat, pirítjuk, kevés vizet öntünk alá. A csülökcsontot is beletesszük, lefedve pároljuk, időnként vizet öntve alá. Sózzuk, ízesítjük a zöldpaprikával, paradicsommal, majorannával, a szárított paprikával, készre főzzük.

Gyakran kevergessük, ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá, ügyelve arra, hogy a szaft sűrű és tartalmas legyen.

Galuska vagy főtt burgonya illik hozzá.

Megjegyzés

Bogrács helyett lábasban is készíthetjük. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss